Hoveniersbedrijf Kapona
Logo Kapona
Organisatie
Laatst gewijzigd door Margriet op 13-10-2020 - 12:04

Het team van Kapona bestaat op dit moment uit 14 vaste medewerkers, regelmatig aangevuld met Leerling Hoveniers. De hoveniers werken in teamverband, meestal in ploegen van twee of drie personen. Wij maken hierbij onder andere onderscheid in:

Aanlegploeg:
De aanlegploeg heeft een basis van twee tot drie personen. Waar nodig wordt deze aangevuld met personen uit de andere ploegen of leerling hoveniers. Zij houden zich bezig met de aanleg van tuinen en groenvoorzieningen zoals opritten, parkeerplaatsen, sierbestrating, vijvers, pergola’s, tuinmuren, tuinberegening, beplanting, etc.
Alle werkzaamheden die voorkomen tijdens de aanleg van uw tuin, kunnen zij voor u uitvoeren. Bij een aantal werkzaamheden werken wij samen met daartoe gespecialiseerde bedrijven. Bijvoorbeeld met een telescoopkraan materialen over een woning zetten, aanvoeren van grote hoeveelheden grond en zand, diepspitten van grond met behulp van een zware hydrokraan, etc.

Onderhoudsploeg 1:
Deze ploeg bestaat uit twee personen. Zij houden zich bezig met een vaste kring van klanten waarvoor ze alle voorkomende ( en veelal specialistische) werkzaamheden voor het tuinonderhoud verrichten. Dit kunnen voorjaarsbeurten, najaarsbeurten zijn, maar ook het snoeien van heggen, het maaien van uw gazon . Niets is hun te veel.
Door zoveel mogelijk dezelfde hoveniers naar dezelfde opdrachtgevers te sturen, kennen deze elkaar goed. Deze ploeg weet precies hoe hun klanten het werk graag uitgevoerd willen hebben.

Onderhoudsploeg 2:
Bij deze ploeg ligt de nadruk vooral op de wat grotere objecten, zoals zorgcentra, winkelcentra, bedrijfstuinen, kinderdagverblijven, restaurants, etc.
Het soort werkzaamheden verschilt eigenlijk niet veel met de werkzaamheden van de eerste onderhoudsploeg. Wel zijn dit vaak onderhoudscontracten waarbij vooraf duidelijke afspraken gemaakt worden: hoe vaak, wanneer en wat gedaan moet worden en dit dan voor een vast bedrag per maand. Daarnaast werkt deze ploeg ook in particuliere tuinen afhankelijk van aanbod van werk en tijd van het jaar. Hierbij behoort ook het maaiwerk voor zowel grote als kleine objecten bij.Bomenploeg:

Voor dit specialistische werk hebben wij een echte vakman in dienst. Hij heeft een opleiding gevolgd t.b.v. van het verzorgen, behandelen en rooien van bomen van klein tot groot. Klimmend in de boom, met daarvoor speciaal bestemde klimgordels en vanglijnen, kan hij in ieder plekje van de boom komen. Ook op plaatsen waar geen hoogwerker kan komen kan door KAPONA klimmend een boom onder handen genomen worden.

Overige specialiteiten:
In het hovenierswerk komen tijdens de uitvoering van de diverse werkzaamheden vele specialismen voor die extra aandacht vragen bij de uitvoering. Wij denken hierbij aan het aanleggen van beregeningsinstallaties, het metselen van tuinmuren en trappen, het aanleggen van elektra voor verlichting en vijver, het uitvoeren van speciaal timmerwerk, etc.
Kapona heeft voor al deze werkzaamheden een eigen specialist in dienst. Deze hovenier kan tijdens de aanleg of op uw verzoek snel inspelen en tot ieders tevredenheid meewerken aan een goede uitvoering van de werkzaamheden.
Toch kan het voorkomen dat extra advies nodig is en dan wordt de hulp in geroepen van bedrijven welke op dat speciale werk goed staan aangeschreven. Meestal zijn dat bedrijven uit Velp of of omgeving.
Voor grondwerk kan gebruik maken van een eigen hydrokraan.

Prijsopgaven, tuinontwerpen, beplantingsplannen en adviezen:
Voor deze taak staat Kapona voor u klaar.
Wanneer u contact zoekt met Kapona en vraagt of iemand langs kan komen, wordt een afspraak met u gemaakt. Tijdens deze afspraak kunt u uw wensen of tuinproblemen kenbaar maken. Samen met u zoeken wij dan naar de beste oplossing voor uw tuinprobleem. Het is mogelijk om een ontwerp voor de tuin te laten maken, om (daarvan) een prijsopgave te kunnen maken. Het maken van beplantingsplannen behoort tot de vakgebieden waarin wij een uitstekende reputatie opgebouwd hebben.

Transport:
Voor de aan- en afvoer van materialen, vuil, beplantingen, etc. heeft Kapona een eigen vrachtwagen met laadkraan. Hierdoor is Kapona niet afhankelijk van derden en kunnen we op een effectieve wijze de werkzaamheden uitvoeren en indien gewenst inspelen op uw wensen.
Naast het transportwerk werkt de chauffeur mee in aanleg- en onderhoudswerk, overal waar transport noodzakelijk is kan hij ingezet worden.

Stage:
Kapona biedt regelmatig leerlingen die een opleiding volgen tot hovenier een stageplaats. Dit kan zijn één of twee dagen per week of volgens het systeem dat één dag in de week naar school wordt gegaan en 4 dagen gewerkt. Op deze wijze werken wij als bedrijf mee om ook in de toekomst te kunnen beschikken over goed opgeleide hoveniers.
De leerling hovenier wordt ingezet bij zoveel mogelijk verschillende soorten werk zodat deze overal mee in aanraking komt en zich kan bekwamen in deze werkzaamheden. In de loop van de stageperiode zijn ze al weer zo ver in hun opleiding dat ze een mooi stukje vakwerk kunnen leveren en op deze wijze bijdragen aan de tuinen van Kapona.
Van de volgende onderwijsinstelling hebben wij regelmatig leerlingen: AOC. Wij zijn een Aequor erkende opleider.

Administratie, planning, acquisitie, onderhouden van contacten:
Om alles te organiseren en in te springen op de steeds weer wisselende vragen van de klant en bijna niet te voorspellen weersomstandigheden staan de directie voor u klaar. Zij voeren de administratie en nemen de telefoon met uw vragen aan.
De eigenaar de heer Cees van der Plas probeert steeds daar te zijn waar hij nodig is. Waar nodig is hij niet te beroerd om zijn handen uit de mouwen te steken. Hij voert de eindcontrole uit als het gaat om het eindresultaat van de uitvoering. Daarnaast zijn er ook nog zaken als planning in alle facetten, reclame, en niet te vergeten acquisitie.

Flexibel:
In elk bedrijf heeft men te maken met diverse zaken die een werkplanning kunnen beinvloeden. Bij hoveniersbedrijven nemen weersinvloeden een belangrijke plaats in net als de actuele wensen van onze klanten.
Het is duidelijk dat veel factoren invloed hebben op de dagelijkse planning.
Omdat Kapona Velp werk biedt aan een goed gemotiveerd team is het mogelijk om aan heel veel wensen te voldoen.
Gaat het nu om het snel inspelen op wensen van klanten, het inspelen op gevolgen van weersomstandigheden, Kapona doet zijn uiterste best om u snel van dienst te zijn. Dit is natuurlijk altijd een uitdaging, maar gezien de groei en complimenten van onze klanten(kring) lukt dit toch elke weer naar tevredenheid.

Hoveniersbedrijf Kapona
A.G. Hofkeslaan 3
6881 WL te Velp (Gld)

T: (026) 362 00 42
F: (026) 361 91 04